Tontti

15.12.2017

Rakennan kotini puolen hehtaarin, eli 5000m2 kokoiselle kallioiselle ja havupuiselle metsärinteelle. Rinne suuntaa sopivasti lounaiseen ja aurinko pääsee paistamaan tontille aamusta iltaan. Taloa ja käymälämökkiä en kuitenkaan sijoita aivan rinteeseen, vaan tontin korkeimmalle tasanteelle. Rakennuksia tulee ympäröimään porrastettu puutarha ja piha-alue. Tontille pääsee toistaiseksi ainoastaan pientä kinttupolkua pitkin, joten ensimmäinen työvaihe on tien rakentaminen autolle. Alla on kuva, johon olen hahmotellut rakennusten, tien, autopaikan ja puutarhan sijainnit.

 

Musta tie on naapurin rakentama, josta oma tieni tulee jatkumaan. Kuvaan merkatut paksut harmaat viivat ovat korkeuskäyräviivoja.

 

Rakennusprosessi alkaa tien sekä rakennusten pohjien raivaamisella ja harkittujen puiden kaatamisella.

 

TYÖJÄRJESTYS

1. Sammalten siirto (sammalen siirrän rinteeseen, kerään kuivana talteen ja käytän alapohjan eristämiseen)

2. Puitten kaato (kuoriminen ja kuivatus tontilla)

3. Maa-aines pois (puutarhaan ja/tai kuivattuna eristeeksi alapohjaan)

4. Tien ja parkkipaikan rakentaminen (teetän ammattilaisella)

5. Talon ja mökin alusta puhtaaksi kalliota myöten

6. Kivi perustusten rakentamista 

 

Sammalen olen suurilta osin jo siirtänyt ja seuraavaksi odottelen kovia pakkasia, jolloin on otollisinta aikaa kaataa puita. Sammalen keräämisestä, kuivaamisesta ja käytöstä eristeenä tulen kirjoittamaan vielä oman postauksen.

 

Tältä näyttää tonttini marraskuussa 2017:

 

 

Share on Facebook
Please reload